lördag 24 november 2018

Björk och Bambu i Göteborg

Vi hade bokat på Björk och Bambu, aftonen den 24:e november 2018.

Klockan 19:00 var avtalat och vi skulle prova deras paradmeny, 9-rätters med tillhörande vinpaket.

Det hela började med att Christina hälsade oss välkomna och visade oss till vårt bord.

Innan själva menyn påbörjades fick vi in en skål med hemgjorda chips, fläsksvålar och rischips, mycket goda. Därefter kom det in en liten skål med selleri- och chevrecreme. Mycket gott, men kom ihåg, detta var innan middagen hade påbörjats. Självklart kom också in en liten skål med fyra sorters bröd och hemkärnat smör. Rutinerade som vi är så försökte vi låta bli brödet, men man måste ju smaka litegrann i alla fall.

Första vinet kom in, Flora Weiss 2017, Michael Gindl, Österrike.
Till detta sojagravad Fröjalax, savoykål, svart vitlök och rårörda lingon.

Andra vinet, Les Princes Abbes 2014, Dm Schlumberger, Alsace, Frankrike.
Kräftdumpling, eldad havskräfta, fänkål, dill, riven lakritsrot.

Tredje vinet, "Le Crays" 2016, Bret Brothers, Bourgogne, Frankrike.
Surdegstempura, ostronskivling, äggkräm, riven tryffel över det hela.

Fjärde vinet, La cuvée du chat 2017, J-C Chanudet, Beaujolais, Frankrike.
Jordärtskocka, rödbetor cashewnötter, krasse.

Femte vinet, Le temps de cerises 2017, Axel Prüfer, Rousillion, Frankrike.
Hälleflundra, blomkål, trattkantareller, kokos.

Sjätte vinet, Arva Naturalis 2017, PS & Wine, La Mancha, Spanien.
Ångad fläsksida, råraka, lökpuré, äpple och färskriven wasabi vid bordet.

Sjunde vinet, Cumberland Reserve 2015, Bergström, Willamette, USA.
Anka, svartrot, svarta vinbär, gurka, mandarinpannkaka.

Åttonde vinet, Essensia2013, Quady Winery, Napa Valley, USA.
Blåbär, yuzu, vanilj, muscovado.

Nionde vinet, Rimage 2016, Dm de Traginer, Banyuls sur Mer, Frankrike.
Choklad, hasselnötter, grapefrukt.

Efter det här så tyckte vi att vi var ganska nöjda. Allt presenterat på ett utomordentligt proffsigt sätt.
Emellanåt så dök Oscar upp och hade en specialpresentation av några av rätterna.
Den här restaurangen ligger definitivt på topp 15-listan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar